Om mig & bloggen :

fredag 1 mars 2013

mummsig rulltårta

3 st ägg
1½ dl Strösocker
1½ - 2 dl Kungsörnen Extra fint mjöl
Vatten

Hallonsylt
Socker

Sätt ugnen på 200 grader och täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa äggen och sockret pösigt, och sedan vänder du försiktigt ner mjölet tillsammans med vattnet.
Bred ut smeten jämnt över pappret och grädda mitt i ugnen 4-5 minuter
Strö lite socker på den nygräddade kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt långpannan ligga kvar över kakan medan den kallnar så lossnar pappret fint och kakan går lätt att rulla.
Ta bort pappret och smeta ut den fyllningen du själv vill ha i rulltårtan, jag själv valde hallonsylt. Och rulla nu ihop den och skär upp i fina bitar, serveras gärna med grädde och bär! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar