Om mig & bloggen :

tisdag 11 september 2012

Maria Maräng

Marängen:  4 äggvitor
                              3 dl socker
                           3 dl rice crispies

Krämen:   4 äggulor
                  1 dl socker
                  1 tsk vaniljsocker
                  1 msk vetemjöl
                  1 dl Grädde
                  125 g smör

     + Grädde och valfri garnering

Vispa äggvitorna och sockret hårt och tillsätt sedan rice crispies. Smeta sedan ut detta utöver en plåt med smörat bakplåtspapper. Låt detta stå i ugnen på 125 grader i ca 65 minuter.
När du gör krämen/fyllningen så kokar du ägggulorna, sockret, vanlijsockret, vetemjöl och grädden på svag värme och tillsätter smöret när fyllningen har kokat färdigt.
När marängen är klar delar du den i mitten så du får ungefär två lika stora bitar. Du smetar på krämen på den ena marängbotten och vispad grädde ovanpå det, sen på med den andra delen och täcker hela tårtan men den vispade grädden och till sist garnera den. MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar